Grote maten mode

Ewijk

 

De Geschiedenis van de vissershoedjes

De vissershoed is de laatste tijd steeds populairder geworden als mode item. In eerste instantie werd de vissershoed met name gedragen door vissers en andere mensen die werkten op het water, maar tegenwoordig zie je hem overal op straat. In deze blog zullen we wat meer vertellen over de geschiedenis van de vissershoed en waar je hem kunt kopen.

De eerste vissershoedjes in de late 19e eeuw

De geschiedenis van de vissershoed gaat terug tot de late 19e eeuw. Het was in die tijd dat de eerste hoedjes werden ontworpen voor vissers en andere mensen die werkten op het water. Deze hoeden waren gemaakt van goed en degelijk materiaal, zoals canvas of katoen, en hadden een brede rand om het gezicht van de drager te beschermen tegen bijvoorbeeld de zon en de wind.

Functioneel en modieus vissershoedje

De vissershoed was lange tijd een functioneel kledingstuk. Pas in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw begon de vissershoed te verschijnen in de modewereld. In die tijd begonnen verschillende beroemdheden, zoals LL Cool J en Gillian Anderson, de hoed te dragen als onderdeel van hun outfit. Ze gingen er mee optreden en zodoende werd de vissershoed over ter wereld bekend. Tegenwoordig is de vissershoed niet meer weg te denken. Het is een veelzijdig item dat kan worden gedragen bij verschillende outfits en gelegenheden. Het is ook een handige hoed voor buitenactiviteiten zoals wandelen of vissen. Er zijn dus genoeg gelegenheden te bedenken waar je een vissershoed zou kunnen dragen.

Een vissershoed is overal te koop en in alle merken verkrijgbaar

Er zijn verschillende winkels waar je een vissershoed kunt kopen. Bijvoorbeeld bij Zalando, Mybuckethat of Snipes. Enkele populaire merken die vissershoeden verkopen zijn Nike, adidas, The North Face, MBH, Carhartt en Patagonia. Als je op zoek bent naar een vissershoed, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een hoed van goede kwaliteit. Zoals eerder vermeld, werd de hoed oorspronkelijk ontworpen als een functioneel kledingstuk, dus het is belangrijk dat de hoed stevig en duurzaam is. Kies een hoed van een bekend merk en let op het materiaal en de afwerking.

Al met al is de vissershoed een mooie accessoire. Als je op zoek bent naar een vissershoed, kun je terecht bij verschillende winkels, zowel online als offline. Kies voor een hoed van goede kwaliteit en je zult er jarenlang plezier van hebben.