Grote maten mode

Ewijk

 

De 3 bekendste motormerken

motor

Motoren: er zijn honderden merken. Maar er zijn altijd een paar merken die opvallen vanwege hun geschiedenis, prestaties en liefde voor het maken van geweldige motorfietsen. In dit artikel bespreken we de drie meest bekende motorfietsmerken ter wereld: Harley-Davidson, Honda en BMW. En onthoud dat veiligheid altijd voorop staat in de motorwereld. Je hebt daarom de juiste motorkleding nodig. Jethelmen zorgen voor goede bescherming voor je hoofd, dus haal deze altijd in huis. Lees verder over de 3 bekendste motormerken.

Harley-Davidson

Denk je aan Amerikaanse motorfietsen, dan denk je waarschijnlijk meteen aan Harley-Davidson. Ze begonnen in 1903 in Milwaukee, Wisconsin, en zijn sindsdien een echt icoon in de motorwereld. De motoren van Harley-Davidson herken je aan hun V-vormige motor, stevige bouw en dat diepe, herkenbare geluid. Het merk heeft een rijke geschiedenis vol passie voor motorfietsen en heeft zelfs een rol gespeeld in oorlogen, zoals de Tweede Wereldoorlog. De stijl van Harley-Davidson is vaak retro, met veel chroom en opvallende logo’s. Enkele van hun bekendste modellen zijn de Harley-Davidson Sportster en de comfortabele Harley-Davidson Electra Glide voor lange afstanden.

Honda

Wat komt nog meer in je op? Voor velen is dat Honda. Dit Japanse merk begon in 1948 en staat wereldwijd bekend om betrouwbare en slim ontworpen motorfietsen. Honda heeft de motorwereld flink beïnvloed en staat synoniem voor kwaliteit en prestaties. Ze hebben technologische innovaties geïntroduceerd die de norm werden, zoals de viertaktmotoren. De CB-serie motorfietsen van Honda wordt nog steeds beschouwd als een van de beste in zijn klasse. De VFR-serie van Honda wordt gewaardeerd vanwege zijn indrukwekkende prestaties en wendbaarheid. Maar wat Honda echt onderscheidt, is hun betrouwbaarheid. Honda-motoren zijn bekend om hun duurzaamheid en het feit dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Dat maakt Honda vooral de favoriet voor dagelijks gebruik.

BMW

BMW  doet het ook goed. Net zoals ze in hun auto’s kwaliteit en innovatie nastreven, hebben ze een reeks indrukwekkende motorfietsen gemaakt. BMW staat vooral bekend om hun sportieve motorfietsen, zoals de BMW S1000RR, die echt uitblinken in prestaties en technologie. Dit zijn vooral snelle motorfietsen, dus hierbij is veiligheidskleding van motorkledingstore.nl nog meer van belang.  Maar BMW heeft ook avontuurlijke modellen, zoals de BMW GS-serie, die perfect zijn voor off-road avonturen en lange ritten. Deze motorfietsen zijn stevig gebouwd en hebben bepaalde elektronica, waardoor ze ideaal zijn voor reizen door de natuur. Dit waren een van de bekendste motormerken. En nogmaals: safety first. Ga dus op zoek naar een veilige motor en haal online de juiste motorkleding in huis die ook aan de veiligheidsspecificaties voldoen. Veel plezier!